צייד מועמדים
מהו צייד המועמדים?
צייד המועמדים הינו הכלי בעזרתו ניתן לחפש מועמדים המתאימים למשרות. החיפוש נעשה ע"י מילות מפתח אשר אתם מעוניינים למצוא בקורות החיים של המועמד. המילים לחיפוש מאופיינות בבינה מלאכותית שבעזרתה, אין צורך לכתוב את המילה המדוייקת אותה כתב המועמד בקורות החיים אלא תוכל לכתוב מילה נרדפת ,קיצור או אפילו תרגומה של המילה באנגלית-הצייד יימצא את כל האופציות. לדוגמא: אם תכתוב את המילה מהנדס: הצייד יימצא מהנדסת, הנדסת, engineer וכ"ו.
הצייד הוא אחד המאפיינים החשובים ביותר במערכת ובניהול הגיוס. על כן מומלץ לקרוא את הפרק הנ"ל ביתר תשומת לב ואף לעבור עליו כמה פעמים ולהתאמן על צייד עצמו, בכדי לדעת כיצד להשתמש בצייד בצורה הנכונה והיעילה ביותר. הגדרה נכונה של הציידים בהם תשתמשו תחסוך זמן רב ותצמצם את הצורך במעבר על מספר רב של קורות חיים לא רלוונטיים למשרות.
את הציידים ניתן לשמור ואף להפוך אותם לאוטומטיים כלומר, צייד שירוץ באופן עצמאי על המערכת, ויעלה אך ורק את המועמדים החדשים שתוייקו למערכת ומתאימים להגדרות הצייד.
בכדי להיכנס לצייד המועמדים יש לעמוד עם העכבר על קטגוריית "מועמד" בסרגל הכלים הראשי בראש הדף. מתחתיו תפתח שורה נוספת- יש ללחוץ על אופציית צייד המועמדים:
כיצד לכתוב את המילים אותם אתה מעוניין שהצייד יאתר?
בכל אחד משדות הצייד ניתן לכתוב מילות מפתח אותן רוצים למצוא בקורות החיים של המועמדים במאגר המועמדים של החברה ובמאגר הLINKEDIN.
לכתיבת המילים עצמן יש שתי אפשרויות:
א. כתיבת מילה או כמה מילים שיימצאו ע"י הצייד. בין מילה למילה מספיק לעשות רווח בלבד. ניתן לכתוב כמה מילים בכל שדה.
ב. אם רוצים למצוא שתי מילים ביחד עלייך לעשות מרכאות- " "…. לפני המילה הראשונה ואחרי המילה האחרונה כך יעלה הצייד אך ורק קורות חיים שבהם המילים הללו מופיעות אחת אחרי השניה. מרכאות הן למציאת המילים המדוייקות כפי שהן בשדה.
לדוגמא : שירות לקוחות- הצייד יימצא קורות חיים המכילים גם את המילה שירות וגם את המילה לקוחות (כיוון שהחיפוש מוגדר כ-מצא הכל). אך אם לתחום את המילים במרכאות- "שירות לקוחות" הצייד יעלה את קורות החיים שקיים בהם צירוף המילים הנ"ל בלבד
(בגלל התחימה הנעשית ע"י המרכאות).
ממה מורכב הצייד?
הצייד מורכב מחלקי קורות החיים, כפי שמחלקת אותם המערכת בכרטיס המועמד : ניסיון, השכלה והערות. לאחר מכן אפשר להעזר בקטגוריות נוספות הכתובות בקורות החיים או בכרטיס המועמד בכדי להגדיר צייד מדוייק יותר, כמו מקום המגורים של המועמד, גילו, התאריך בו הגיעו קורות החיים שלו ועוד. בכל אחד מהחלקים (השדות) בצייד ניתן להכניס עד 5 שורות- הצייד ייתייחס בין שורה לשורה ל-"וגם"- מה שכתוב בנוסף אפשר לבחור ב"כל קורות החיים" הנמצא בצד הימני של הצייד למעלה (ע"י העברת העיגול השחור למקום המתאים) ולאחר מילוי השדה, הצייד יחפש את המילים הכתובות לא רק בחלק ספציפי אלא בכל קובץ קורות החיים.
ניסיון
בשדה הניסיון מכניסים את מילות המפתח שחייבות להופיע בחלק הניסיון בקורות החיים. במה למועמד צריך להיות ניסיון בכדי שהוא יתאים למשרה אליה אתה מגייס עובדים.
השכלה
בשדה ההשכלה מכניסים מילות המפתח שחייבות מבחינתכם להופיע בחלק ההשכלה בקורות החיים של המועמד, בכדי שיתאים למשרה אליה מגייסים כרגע עובדים. בשדה זה ניתן לרשום גם את סוג ההשכלה הנדרשת, כלומר- תואר ראשון, שני, לימודי תעודה וכ"ו וגם את מקצוע ההשכלה- מהנדס, עובדת סוציאלית, מתכנת וכ"ו.
הערות
בשדה ההערות, ניתן לחפש כל מה שאינו נמצא בהשכלה או בניסיון בקורות החיים. בחלק זה בד"כ ייכתבו השפות שבהן המועמד שולט- ורמת השליטה בהן, טכנולוגיות שונות שהמועמד למד ועוד.
אם מעוניינים לחפש שפה מסויימת שהמועמד שולט בה כמו אנגלית. כדאי לכתוב רק את השפה ולא את רמת השליטה. זאת כיוון שכל מועמד רושם את רמת השליטה שלו אחרת ויש סיכוי שתפספס מועמדים רלוונטיים. לדוגמא רשום בשדה ההערות- אנגלית ולא אנגלית כשפת אם. זאת כיוון שיהיו מועמדים רבים שייכתבו למשל- ברמה גבוהה מאוד ויתכוונו לאותו הדבר.
מיקום
בקטגוריה זו בוחרים בראש ובראשונה את הארץ שממנה יגיעו המועמדים למשרה אליה מגייסים.
לאחר מכן יש לך שתי אופציות:
א. ערים- בשדה זה תוכל לבחור ערים שמהן מחפשים מועמדים למשרה. ניתן למלא עד 5 ערים אחת מתחת לשניה ע"י לחיצה על כפתור "הוסף":
ב. אזור- בשדה זה ניתן לאתר מועמד לפני אזור בו הוא גר ולא עיר ספציפית. גם בקטגוריה זו ניתן לבחור עד 5 אזורים ע"י לחיצה על כפתור ה"הוסף":
משמאל לבחירת הארץ קיימת אופציה לבחירה – "הצג תוצאות עם מיקום לא ידוע". אופציה זו הינה ברירת מחדל. כלומר, הצייד תמיד גם יעלה מועמדים שלא ציינו את מקום מגוריהם בקורות החיים. אם מעוניינים בהכרח שיעלו רק מועמדים עם מיקום ידוע, יש להוריד את ה-V מהריבוע שליד המשפט הנ"ל.
שיוך למשרה
שדה זה מאפשר בחירת משרה ספציפית, ולחפש רק את המועמדים שהגישו אליה מועמדות באופן עצמאי, כאשר שלחו את קורות החיים. תוכלו לאתר רק את אותם המועמדים, או לחפש מילות מפתח ספציפיות בקורות החיים של אותם המועמדים אשר הגישו מועמדות למשרה זו.
י לבחור בקטגוריית שיוך למשרה, לבחור מחלקה ובשדה מתחתיה לבחור את המשרה מתוך המחלקה. בשדה שמתחת ניתן לבחור את הסטאטוס שבו נמצאים המועמדים, אותו רוצים לאתר- במקרה של מועמד חדש יש לבחור ב"הגיש מועמדות למשרה":
כפי שניתן לראות בצילום המסך, מתחת לסטאטוס של מועמד במשרה, ישנה קטגוריה נוספת- "בדוק סטאטוס נוכחי בלבד". סימון V בריבוע ייתן תוצאות צייד של מועמדים, שכרגע נמצאים בסטאטוס אותו בחרת. אם נשאיר את הקטגוריה הנ"ל ללא V תקבל בתוצאות הצייד את כל מי שאי פעם היה מועמד למשרה הנ"ל, גם אם הוא כבר נדחה או התקבל לעבודה.
בקטגוריית שיוך למשרה, ניתן להשתמש גם כ"מנהל משימות". כלומר, לא לבחור מחלקה ולא משרה אלא רק סטאטוס ובלחיצה על ה-V בקטגוריית "בדוק סטאטוס נוכחי בלבד" ובכך לקבל בתוצאות הצייד את כל המועמדים הנמצאים כעת בסטאטוס אותו בחרת ובו אתה רוצה לטפל כעת.
כפי שניתן לראות בדוגמא: הסטאטוס שנבחר הוא "רואיין ראיון ראשוני", לכן כל המועמדים שנמצאים כעת בסטאטוס זה יעלו בתוצאות הצייד, וניתן יהיה לעבור עליהם ולהתקדם איתם בשלבי הקבלה לעבודה/ לדחות אותם כיוון שהם אינם מתאימים למשרה.
קטגוריות
בשדה זו ניתן למצוא את כל המועמדים שקוטלגו בכרטיס המועמד שלהם תחת קטגוריה מסויימת, לאחר שעברו על קורות החיים שלהם ו/או ראיינו אותם. לאחר קטרוג מספר מועמדים, בהגיעכם לגייס עובדים למשרה תוכלו לחפש את אותם המועמדים שנמצאים תחת קטגוריה מסויימת, המתאימים למשרה ע"י הצייד. יש ללחוץ על אופציית הקטגוריות ומיד לאחר מכן ייפתחו משמאל השדות מהם ניתן לבחור:
השדות בקטגוריה זו בצייד, זהים לשדות אותם ניתן לבחור בקטלוג של המועמד. ולכן ניתן לבצע חיפוש על מקצוע, שנות ניסיון, מומחיות או קטגוריה, או שתוכלו לבחור את כולם ביחד; תלוי עד כמה תרצו למקד את החיפוש ואיך קטלגתם את המועמדים מלכתחילה.
גיל
בקטגוריה זו, תוכל להכניס טווח גילאים מ… עד…, שאותו אתה מחפש למשרה אליה אתה מגייס. את הגיל ניתן לחפש בשתי דרכים האחת היא כתיבת המספר עצמו, לדוגמה מ-20 עד 30. והשניה היא כתיבת שנות הלידה- הצייד יחשב את הגיל הרצוי מבחינתך, ותעלה בצייד מועמדים רלוונטיים.
אם תבחרו בקטגוריית הגיל, מועמדים אשר שנת הלידה שלהם או גילם אינם מצויינים בקורות החיים שלהם לא יעלו בצייד, אפילו אם שאר מילות המפתח אותן חיפשתם בצייד כן מופיעות בקורות החיים שלו.
תאריך
קטגוריית התאריך מתחלקת ל-2 :
א. ניתן לחפש קורות חיים שהתקבלו מתאריך מסויים- למשל טווח של חודש. זאת בכדי לא לקבל מספר רב של תוצאות וגם כדי שהמועמדים יהיו רלוונטיים יותר.
ב. בשורה מתחת ניתן לבחור, בקטגוריית תאריך עדכון אחרון. התאריך הנ"ל מסמן את התאריך האחרון בו עודכנו קורות החיים של המועמד, במידה ושלח את קורות החיים שלו יותר מפעם אחת.
הדרך הטובה יותר לקבלת מועמדים ששלחו קורות חיים בתאריך מסויים ו/או שקורות החיים שלהם עודכנו היא בחירת תאריך ההתחלה ואת תאריך הסיום להשאיר ריק. זאת בכדי שלא תצטרכו בכל פעם שתרצו להשתמש בצייד, להיכנס אליו ולשנות את תאריך הסיום לתאריך הנוכחי. המערכת תעלה לך באופן אוטומטי מועמדים המתאימים עד לתאריך הנוכחי. את הצייד יש להגדיר כאוטומטי ותוך כדי עבודה על התוצאות אפשר להסיר מועמדים שלא רלוונטים.
קטגוריות חיפוש המילים
לחיפוש המילים ישנן 4 קטגוריות. הקטגוריות הללו מאפשרות לתת קדימות ועדיפות למילים מסויימות שאותן מחפשים בקורות החיים. כלומר,בעזרת ההגדרות ניתן ליצור היררכיה בצייד בין המילים שאותן מחפשים בקורות החיים. בנוסף תוכלו לחפש קורות חיים עם מילה שלא תופיע בהם כלל, כלומר אם המילה מופיעה, המועמד לא יעלה בתוצאות הצייד ("חייב לא להיות"). כל ארבעת הקטגוריות יהיו זמינות לבחירה ב-3 חלקי קורות החיים בהם תחפשו- ניסיון, השכלה והערות.
הקטגוריות האופציונאליות הן:
מצא לפחות אחד- קטגוריה זו מתאימה לחיפוש בכל אחד מהשדות, כאשר רושמים שתי מילים ומעלה, הצייד יחזיר תוצאות של מועמדים שבקורות החיים שלהם נמצאת לפחות אחת המילים.
כפי שתוכלו לראות בדוגמא הנ"ל, במקרה זה, הצייד יעלה תוצאות של מועמדים שבקורות החיים שלהם בחלק הניסיון מצויינת המילה מהנדס או המילה הנדסאי.
מצא הכל- קטגוריה זו מתאימה לחיפוש בכל אחד מהשדות, כאשר רושמים שתי מילים ומעלה. הצייד יחזיר תוצאות של מועמדים שבקורות החיים שלהם נמצאות כל המילים שרשמת. כלומר, הצייד יעלה תוצאות של מועמדים שבקורות החיים שלהם יש את כל המילים אשר רשומות בשדה המבוקש.
כפי שתוכלו לראות בדוגמא הנ"ל, במקרה זה, הצייד יעלה תוצאות של מועמדים שבקורות החיים שלהם, בחלק ההשכלה, מצויינת המילה פסיכולוגיה והמושג "תואר ראשון" גם יחד. כלומר, רק קורות חיים שמופיעות בהן שתי המילים יעלו בתוצאות הצייד.
אופציונאלי- קטגוריה זו מתאימה למילים שבדרישות המשרה מוגדרות כ- "יתרון". במקרה של שימוש בקטגוריה זו באחת השדות, הצייד יעלה מועמדים המתאימים למילות המפתח שכתבת. קורות החיים שבהם מופיעה המילה לה נתתם את קטגוריית האופציונאלי יופיעו לך בראש רשימת המועמדים.
כפי שתוכלו לראות בדוגמה הנ"ל, במקרה זה, הצייד יעלה בראש רשימת התוצאות מועמדים שבחלק ההערות בקורות החיים שלהם, קיימת המילה רוסית.
חייב לא להיות- קטגורייה זו תדאג שמילה מסויימת לא תופיע כלל בקורות החיים של המועמדים המתאימים למשרה אותה אתה מחפש.
כפי שתוכלו לראות בדוגמה הנ"ל , במקרה זה, ע"פ המילים שתחפש, קורות החיים שבהם יופיע המושג "תואר שלישי" לא יעלו בתוצאות הצייד.
בניית צייד חדש
בכדי לבנות צייד חדש יש להיכנס לצייד המועמדים, הנמצא תחת קטגוריית המועמד בסרגל הכלים הראשי. יש למלא את השדות הרלוונטיים למשרה אליה אתם מחפש מועמדים, ולהתאים אליהן את הקטגוריות. לאחר מכן ללחוץ על הכפתור "חפש".
בדוגמה הנ"ל ניתן לראות כי ביצעו חיפוש למועמד אשר יש לו ניסיון כפסיכולוג, שטיפל בילדים או נוער. יש לו תואר ראשון בפסיכולוגיה. ידיעת השפה הרוסית תהווה לו ייתרון והוא חייב להיות ללא תואר שלישי. המועמדים שיעלו בתוצאות הצייד הם אלו ששלחו את קורות החיים שלהם החל מה-1/11/11 והלאה.
תוצאות הצייד ותפעולן
לאחר הגדרת הצייד, ולחיצה על כפתור ה יופיעו תוצאות הצייד- שמות המועמדים שבקורות החיים שלהם מופיעות מילות המפתח אותן חיפשתם; ע"פ ההיררכיה אותה קבעתם בצייד. כעת עומדת לפניכם רשימה שהיא מעין "רשימת מטלות" כלומר, תוכלו לעבור מועמד מועמד בכדי לקבוע האם הוא מתאים למשרה או לא.
תוצאות הצייד במאגר
לאחר קבלת תוצאות הצייד עומדות בפניכם 2 אופציות לבדיקת התאמתם של המועמדים למשרה אליה אתה מגייס.
א. כניסה לכרטיס של המועמד (הצבוע בכחול), ולעבור על פרטיו, קורות החיים שלו ועוד.
ב. לעבור על קורות החיים בתוך דף תוצאות הצייד. ע"י לחיצה על הכפתור . כפתור זה יעלה את קורות החיים בתוך מסך קטן, כך לא תצטרכו לעבור בין לשונית ללשונית. בנוסף המילים אותן חיפשתם בצייד יודגשו בצבעי אדום וצהוב כפי שתוכלו לראות בדוגמה הנ"ל בקורות החיים של מיכאל עטרי שהוא מהנדס.
הסרת מועמד/ים מהצייד
במהלך המעבר על קורות החיים של המועמדים, מועמדים שאינם מתאימים למשרה, תוכלו להסיר אותם מהצייד. בפעם הבאה שתפעילו צייד זה, המועמדים אשר הסרתם לא יופיעו שוב. את הסרה מהצייד מבצעים בעזרת הכפתור .
שיוך מועמד/ים למשרה
אופציה נוספת שקיימת בצייד לאחר מעבר על קורות חיים הינה לשייך את המועמד/ים למשרה או לסמנם כדחיה- שאינם מתאימים למשרה. את השיוך או הדחייה ניתן לעשות גם לכמה מועמדים בו זמנית. כל זאת מתוך הצייד עצמו מבלי צורך להיכנס לכרטיס המועמד. בכדי לעשות זאת יש לסמן ליד שמו של המועמד או המועמדים אותם אתם מעוניינים לשייך/לדחות.לאחר הסימון יש ללחוץ על הכפתור , הנמצא בשורה מתחת לתוצאות הצייד. לאחר מכן ייפתח מסך השיוך למשרה.
תוצאות הצייד בLINKEDIN
ראשית יש להתחבר לחשבון הLINKEDIN. משמאל לצייד המועמדים אותו פתחתם, תראו שתוצאות הצייד מחולקות ל-2. האחד הוא "תוצאות הצייד" בהן תקבול את המועמדים המתאימים לצייד הנמצאים במאגר קורות החיים. משמאל תוכלו לראות "תוצאות :בLINKEDIN". בחלק זה של תוצאות הצייד תוכלו לראות את פרופילים -LINKEDIN המתאימים להגדרות הצייד שלכם:
בלחיצה עם העכבר על שמו של אחד המועמדים, המערכת תתייק את המועמד במערכת, ותפתח לו כרטיס "מועמד ארעי" (זאת כיוון שבפרופיל לא קיימים הפרטים האישיים של המועמד כגון טלפון ותעודת זהות. בכרטיס המועמד תוכל לקרוא את קורות החיים של המועמד). אם המועמד הנ"ל מתאים למשרה אליה אתם מגייסים, תוכל לשלוח לו הודעה מהמערכת ישירות לחשבון ה-LINKEDIN שלו. בכדי לשלוח הודעה למועמד יש לפתוח פעילות ע"י לחיצה על הכפתור הנמצא בראש כרטיס המועמד הארעי. בסוג הפעילות לבחור ב- "LINKEDIN- שלח הודעה" או ב "LINKEDIN- הוסף לרשת שלי כחבר :
בדוגמה הנ"ל, ניתן לתת נושא להודעה, לצרף קובץ ולכתוב את גוף ההודעה.
כאמור, בלחיצה על כפתור ה"הוסף" תישלח ההודעה כמו שהיא לחשבון המועמד ב LINKEDIN
ההודעה למועמד תהיה רשומה על שמכם, כאילו שלחתם הודעה מהחשבון בלינקדאין. לכן, אם המועמד יחזיר תשובה, תקבלו אותה ישירות לחשבון הלינקדאין ולא למערכת.
שמירת הצייד
בכדי שלא תצטרכו לבנות בכל פעם מחדש את הציידים, לאחר הגדרת צייד עם תוצאות חיפוש מספקות, תוכלו לשמור אותו. בשמירה ניתן לבחור האם יהיה זה צייד אוטומטי או צייד שמור בלבד. צייד אוטומטי הינו צייד, שסורק את קורות חיים ומחפש מועמדים מתאימים באופן אוטומטי. כלומר, בכל פעם שייתוייק מועמד למערכת שמתאים להגדרות הצייד, תקבלו על כך חיווי. אם תחליטו לא לשמור את הצייד כאוטומטי, תוכלו להפעילו מתי שתזדקק לו.
כל הציידים שתשמרו יופיעו בדף הראשי- לוח המחוונים.
אז כיצד שומרים צייד?
לאחר הפעלת הצייד (לחיצה על "חפש") תוכלו ללחוץ על הכפתור , הנמצא בראש הדף.
מיד ייפתח המסך הבא:
כפי שתראו בדוגמה המצורפת, תוכלו לתת שם לצייד ולקשר אותו למשרה. הקישור למשרה אינו חובה. אם תבחרו כן לקשר את הצייד למשרה, תוכלו לראות את הצייד הנ"ל גם בלשונית הציידים בתוך כרטיס המשרה. לבסוף, תוכלו להחליט האם אתם מעוניינים שהצייד יהיה אוטומטי או לא. אם תרצו שהוא יהיה אוטומטי, יש לסמן V בריבוע מימין למילה "אוטומטי".
כל הציידים שתשמרו יופיעו בלוח המחוונים. הציידים האוטומטיים בצד הימיני של המסך והציידים השמורים יופיעו באמצע.
הצייד האוטומטי- אם יתוייק למערכת מועמד המתאים להגדרות שלו, תוכלו לראות זאת בלוח המחוונים, משמאל לשמו של הצייד, יופיע מספר המסמל את מספר המועמדים החדשים שמתאימים לצייד זה. בלחיצה על המספר תוכלו לצפות במועמדים החדשים.
ציידים זמניים- בצידו השמאלי של לוח המחוונים ניתן למצוא את הציידים הזמניים. מדובר בעשרת הציידים האחרונים שבוצעו. המערכת שומרת אותם למקרה שתגדירו צייד ותשכחו לשמור אותו, תוכלו להיכנס לצייד שוב, ע"י לחיצה על התאריך והשעה שבו הפעלתם אותו ולשמור אותו.