גורמים כמו מגפת הקורונה ועוד שינויים בתחום התעסוקה, הביאו למורכבות ולקושי ניכר במערך גיוס העובדים. טכנולוגיה חדשה ומתקדמת תסייע לכם לייעל ולקצר את התהליך
כל מעסיק, יזם, מנהל/ת משאבי אנוש או רכזי גיוס, יודעים עד כמה גיוס עובדים אינו דבר פשוט כלל או כלל. על פניו, הדבר נשמע פשוט – אנשים רוצים לעבוד, רוצים להתפרנס, ואתם בחברה שלכם מציעים להם תנאים טובים, תעסוקה ופרנסה, בתמורה לשעות עבודה סטנדרטיות ואולי גם תנאים סוציאליים הוגנים. אז למה זה כל כך מורכב?
ישנן שלל סיבות שגורמות ל"מקלות בגלגלים" של תהליך הגיוס, חלקן טמונות בעובדים עצמם וחלקן גלובליות יותר. הנה כמה העיקריות שבהן, ובהמשך הכתבה, הפתרון האידיאלי למעסיקים, בדמות מערכת גיוס עובדים.
השפעות הקורונה
אין ספק שהתפרצות נגיף הקורונה, טרפה את הקלפים וחוללה מהפכים דרמטיים במגוון תחומים, כשהעיקרי בהם הוא שוק העבודה ומאפייני ההעסקה.
זה התחיל מכך שרבים פוטרו או הוצאו לחל"ת ממקום עבודתם, או לחילופין, נשלחו לעבוד מהבית. התקופה הזו, שהחלה כשוק רציני עבור מרבית העובדים, תפסה תפנית מעניינת אצל חלק גדול מהם, כשלמעשה אפשרה להם לעשות מעין "זום אאוט" ולהתבונן באורח החיים שלהם, דגש על הפן התעסוקתי, מרחוק, ולקבל שלל תובנות בעניין.
חלק מהאנשים הגיעו למסקנה שהם לא נהנים או ממשים את עצמם כראוי במקום העבודה שלהם והחליטו לעזוב. חלק הבינו שעבודה מהבית היא הדבר מבחינתם, ונמלכו בדעתם לגבי חזרה לעבודה ממשרדי החברה. לאחר החזרה (הזמנית) לשגרה, יש שלקחו את העניין הזה צעד אחד קדימה, והציבו למעסיקים אולטימטום – או שאנחנו ממשיכים לעבוד מהבית או שאנחנו מתפטרים. בעקבות זאת, במקומות רבים עברו למודל היברידי של חצי שבוע עבודה מהבית.
בנוסף לזאת, חלק מהמעסיקים נאלצו להתפשר על עקרונותיהם בעניין ולאפשר לעובדים לעבוד מהבית, גם אם אינם שבעי רצון באופן מוחלט מהפורמט הזה. בנוסף, היו שספגו את הפגיעה והניחו לעובדים לעזוב, אולי בהנחה שיצליחו בקלות לגייס עובדים חדשים שיחליפו את אלו שעזבו.
כמו כן, הפורמט של עבודה מהבית, פתח שלל אפשרויות עבור עובדים מרחבי הארץ, שבעבר לא יכלו להגיע פיזית למקומות העבודה הנחשקים והתפשרו על מקום שפשוט אפשר להם להגיע אליו בנסיעה קצרה. לדוגמא, עבור עובדים המתגוררים באחד מקצוות הארץ, בצפון או בדרום, או במילים אחרות – רחוק מהמרכז, חברות הייטק גדולות ואטרקטיביות היו דבר בלתי מושג, אך ורק בגלל המרחק הגיאוגרפי. המעבר לעבודה מרחוק, אפשר לרבים מהם לעזוב את מקום עבודתם ולעבור לעבוד בחברות הנחשקות שתמיד חלמו להשתייך אליהן.
אם בארצנו הקטנטונת התחולל מהפך כזה בשוק העבודה, נסו לדמיין באיזה היקף הוא התרחש למשל בארה"ב הענקית, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. אי לכך, מיליוני עובדים אמריקאים התפטרו ממקום עבודתם ועברו לחברות אחרות.
למעשה, עבור רבים הקורונה היתה קרש הקפיצה לשדרוג משמעותי בתנאי ההעסקה שלהם, בסוג העבודה שלהם, או אפילו בתחום התעסוקה שלהם, כאשר הזמן שהשתחרר להם להרהר בכך, הביא להסבה מקצועית דרמטית.
ה-FOMO של המילניאלס
תופעה נוספת שגורמת לרבים לעזוב את מקום עבודתם לאחר תקופת העסקה קצרה למדי, כלומר לאחר פרק זמן של שנתיים-שלוש בחברה, היא ה- FOMO (fear of missing out) שמאוד אופיינית לדור הצעירים של היום.
אם בעבר, הופיעה בקורות החיים שלכם תקופת העסקה של שנתיים בלבד במקום מסוים, היה מתעורר חשד או לכל הפחות הרמת גבה, ותהייה האם אתם מתקשים להתמיד במקום אחד, או שמא אין לכם את משמעת העבודה. לחילופין, היו מניחים שלא היו מרוצים מכם ולכן פיטרו אתכם כעבור זמן קצר. אבל כיום המצב שונה לחלוטין.
בימינו, שינוע ומעבר בין מקומות עבודה באופן תכוף, הוא עניין שבשגרה. הכל קורה מהר ובגדול, חברות הייטק צצות פה כפטריות אחרי הגשם, והעובדים רוצים להתנסות בהכל ולטעום מהכל. בנוסף, לא פעם מתגנב אצלם החשד שאולי הם מפספסים משהו בחברה שבדיוק מנסה לפתות אותם לעבור אליה, ואולי שם יעניקו להם תנאים טובים יותר, עניין גדול יותר והם יחוו הצלחה מסחררת. כל אלו הפכו את המעברים התכופים בין החברות לעניין לגיטימי מחד, אך מאידך, לבעיה קשה עבור המעסיקים, שצריכים להתאמץ הרבה יותר בכדי לשמר את העובדים שכבר גייסו.
תנו לטכנולוגיה להקל על תהליך הגיוס
אז כאמור, לא קל בימינו לאתר ולגייס עובדים, וגם לשמור אותם קרוב אלינו בהמשך זו לא משימה פשוטה. החדשות הטובות, שימוש במערכת גיוס וניהול כוח אדם של חברת NILOOSOFT, יוכל לסייע וליעל את שלל התהליכים הקשורים בכל המערך התעסוקתי הזה. איך זה עובד?
החברה פיתחה פורמט טכנולוגי שיודע לאתר מועמדים איכותיים, בהתאמה לדרישות המשרה שהזנתם. בשלב הבא, המערכת, המבוססת על טכנולוגיית AI, מנפה את קורות החיים ומציגה לכם את המועמדים שקיבלו את רמת ההתאמה הגבוהה ביותר.
המערכת הזו יודעת להשתמש במאגרי המידע של החברה שלכם, ולבצע התאמות באופן אוטומטי. במידה ולא יצרתם מאגר מידע רלוונטי, המערכת תדע לאתר מידע גם ממקורות כמו רשתות חברתיות רלוונטיות (כמו LINKDIN לדוגמא), ולנתח אותו.
אבל זה ממש לא נגמר באיתור המועמדים. בחברת NILOOSOFT פיתחו עוד מוצרים עבור כל שלב בתהליך הגיוס, הכוללים גם מערכת שיודעת לתקשר עם המועמדים לאורך תהליך הגיוס ולהמשיך לסייע לכם בתהליך הסינון של מועמדים לאורך כל הדרך. שימוש במוצרים טכנולוגיים בתחום זה, עשוי לחסוך לכם זמן יקר, ולייעל ולדייק את התהליך באופן חסר תקדים.
במילים אחרות, זה הזמן להתקדם לדור הבא של מערכות הגיוס, ולהתאים את עצמכם לכל התמורות שהתרחשו בעולם התעסוקה.